Istorija

Omladinski fudbalski klub „Grbalj“ osnovan je juna mjeseca 1995. godine, od kada postiže zapažene rezultate, kako na takmičarskom, tako i na planu obezbjeđivanja neophodne sportske infrastrukture, stvarajući preduslove za kvalitetan, stručan i organizovan rad na svim nivoima.


Rezultat tih aktivnosti se u prvom redu ogleda u masovnosti: u pet selekcija kluba uključeno je preko stotinu takmičara; kao i takmičarskom rezultatu: „Grbalj“ se takmiči u najvišem rangu, u I Crnogorskoj fudbalskoj ligi, ekipa Omladinaca u Omladinskoj crnogorskoj ligi, ekipa Kadeta u kadetskoj ligi, a mlađe kategorije u Južnoj regiji.


U cilju poboljšanja infrastrukture, rekonstruisan je glavni stadion, izgrađen je pomoćni stadion sa vještačkom travom. Izvršena je rekonstrukcija svlačionica i prostorija za održavanje konferencije za štampu, sastanke, protokol za utakmice. U zadnjih nekoliko godina, „Grbalj“ je postizao značajne rezultate učestvujući na raznim takmičenjima.


Mlađe selekcije kluba učestvovale su na dva turnira u inostranstvu i to na turniru „Olimpijakosa“ u Grčkoj i na Internacionalnom turniru u Italiji „Città di Campomarino“ 2008. godine, gdje su u jakoj konkurenciji postigli zapažene rezultate.


Iz ekipe seniora, od perioda nezavisnosti Države, svake godine iz našeg kluba birani su najbolji sportisti i najbolji strijelci prvenstva, najuspješniji sportski radnici kako na nivou Države, tako i na nivou Opštine Kotor.


Godine 2007. „Grbalj“ je zauzeo treće mjesto na tabeli. U pitanju je bila prva prvoligaška sezona u istoriji crnogorskog fudbala. Naš klub je bio prvi crnogorski predstavnik na međunarodnoj fudbalskoj sceni, u „INTERTOTO“ kupu. Protivnik kluba bila je FK „Glorija“ iz Bistrice, Rumunija.


Godine 2008. klub je zauzeo četvrto mjesto i još jednom bio predstavnik u „INTERTOTO“ – kupu. Ovoga puta je postigao još značajniji rezultat, plasirajući se u drugo kolo takmičenja. U prvom kolu eliminisao je ekipu „Čelika“ iz Zenice, a u drugom kolu se sastao sa ekipom „Sivaspora“ iz Turske i na dosljedan način reprezentovao crnogorski fudbal.


Godine 2009. „Grbalj“ je zauzeo četvrto mjesto na tabeli. U 2010. godini naš klub se plasirao u polufinale Kupa Crne Gore.


U sezoni 2011/2012. „Grbalj“ je zauzeo 9. mjesto na tabeli. U takmičarskoj sezoni 2012/2013, prvi tim je u jesenjem dijelu zauzeo peto mjesto i izborio takmičenje u polufinalu Kupa Crne Gore.