Mikijelj: Želimo korak dalje

Aleksandar Mikijelj se tokom ove sezone prihvato uloge sportskog direktora Grblja. Sezone u kojoj je ekipa iz Radanovića bez igranja baraža ostala u društvu najboljih i domogla se finala Kupa u kojem je poražena od Sutjeske.

– Pa mogu reći da su krajnji utisci pozitivni, mada ostaje žal što nismo napravili nešto više jer smo u jednom trenutku zaista za tako nešto imali šansu. Ostaje gorak utisak da u tom finalu Kupa nismo dali sve od sebe, ali šta da se radi… To je fudbal. Grbalj je organizaciono među vodećim ekipama u crnogorskom fudbalu i zbilja ćemo pokušati da u sezoni koja je pred nama napravimo jedan korak više, a to znači da ćemo se truditi da kroz prvenstvo ili eventualno Kup, izborimo plasman u evropska takmičenja  – kaže Mikijelj.

I Grbalj se, doduše posljednjih godina u manjoj mjeri suočava sa stalnim renoviranjem ekipe. Sigurno da je možda najveći uspjeh u ovoj sezoni to što je supertalentovani golman Lazar Carević prešao u klub kakav je Barselona, što je jedan od najvećih transfera u istoriji crnogorskog fudbala.

– Lazar je izuzetan golman i sigurno će nam nedostajati, ali svjesni smo da je njegov prelazak u Barselonu velika stvar ne samo za Grblaj, već za crnogorski fudbal uopšte i nadamo se da će u budućnosti biti još Lazara. Takođe, biće i u ovom prelaznom roku odlazaka i dolazaka, nadam se ne previše. Prije svega želimo da u što skorije vrijeme riješimo pitanje šefa stručnog štaba i u dogovoru sa njim kreiramo ekipu – rekao je sportski direktor.

Ono na šta u Grblju posebno mogu biti ponosni jeste rad sa mlađim kategorijama. Stvoreni su, za crnogorske prilike odlični uslovi, koji daju rezultata. Grbalj je na posljednjem okupljanju mlade reprezentacije imao tri igrača, a kadeti i omladinci postižu zapažene rezultate.

– Kadeti su taj kup i osvojili i sigurno je da će za te neke nove klince koji dolaze biti prostora za uključenje u prvi tim. Mi smo po odličnim uslovima i radu sa mlađim kategorijama i prepoznatljivi u Crnoj Gori, tako da sa tog aspekta možemo pozitivno gledati na budućnost – optimista je Saša Mikijelj.

Share Now

Related Post

blog-grid

GRBALJ NA ZLATIBORU

blog-grid

Rashodi 2

blog-grid

Rashodi 1

Leave us a reply