“Trikolori” ispisali istoriju

Generacija 2016/ 17 ostaće zlatnim slovima upisana u istoriji Grblja, kao prva generacija koja je izborila plasman u finale crnogorskog Kupa.   Pred ekipom iz Radanovića  pao je Rudar. Gol odluke postigao je Milan Zorica u 90. minutu.  Bio pravi driblerski šou čime  je pobjednik riješen.
– Zaslužili smo ovo jer iz godine u godinu napredujemo i ovo je još jedan korak dalje za nas. Nastavljamo sezonu i mislim da nam se pitanje baraža po onome kako radimo,  po kvalitetu koji posjedujemo, a i  na osnovu rasporeda u nastavku šampionata ne dovodi u pitanje –  rekao je predsjednik  Grblja Bato Carević.
Prvo poluvrijeme bilo je klasično taktičko nadmudrivanje rivala bez izrazite prilike za gol. Već u drugom  viđena je ljepša slika na terenu. Prvu polupriliku imali su domaći u 55.minutu, ali Srđan Ajković niti je šutirao niti centrirao. Rudar je gol Lazara Carevića ugrozio u 58. minutu šutem iz daljine  Radula Živkovića, a onda je uslijedila serija šansi za domaće.Ermin Alić je u pokušaju da spriječi Šaletu Kordića za malo zatresao sopstvenu, mrežu a zatim je Nemanja Nedić neometan sa dva metra promašio prazan gol. Poslije onog koji je postigao Milan Zorica je još jednom mogao da se upiše u strijelce ali je golman gostiju Miloš Radanović  u duelu jedan na jedan bio bolji.
– Mislim da smo našu šansu propustili u Pljevljima. Čestitam grblju na zasluženom plasmanu dalje, a nama ostaje da se na kraju ove sezone zapitamo kako tim koji ima ovakav kvalitet može da dođe u situaciju da se bori za opstanak  -poručio je golman rudara Miloš Radanović.

Share Now

Leave us a reply